Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  5:2 med restaurangbesök och vin…

  4 juni 2013

  Jag har ju lovat mig själv att vara helt ärlig i mina redovisningar av mina dagsmenyer, och därför kommer här gårdagens matupplägg, UTAN rekommendation att följa efter…

  Jag hade bestämt med en gammal skolkamrat (vi tog studenten för 42 år sen!!!) att vi skulle träffas efter jobbet. Jag har ju också bestämt att vara helfastande i 16 timmar den här veckan, så därför började dagen med en kopp te. Punkt slut!

  Annons

  Lunchen åt jag tillsammans med kollega Eva som äntligen är tillbaka efter 2 månaders mormorsledighet. Min lunch bestod av ett päron, ett stort glas vatten och en kopp te. Punkt slut! Jag ville spara mig till kvällen eftersom jag inte visste var vi skulle hamna och vad jag skulle kunna hitta på att äta som fungerade.

  Så träffade jag då Ulla utanför NK. Vi hade hoppats kunna sitta i solen i Kungsträdgården, men det var tvärmulet och blåste kyliga vindar, så vi hamnade på TGIF. Ulla var jättehungrig och det var naturligtvis jag också, så mat skulle det få bli! Jag scrollade menyn upp och ner och fastnade för en caesarsallad som jag för säkerhets skull bad att få helt utan dressing och krutonger. Ulla ville ha vin, så jag sa okej, jag håller sällskap med ett glas rosé och undrade hur det skulle gå på fastande mage…

  In kom min sallad som var precis så som jag hade önskat. Bara strimlad romansallad med ca 1 msk parmesanost och en grillad kycklingfilé som jag uppskattade till 130 g. Kanske lite för lite mat, men jag blev helt belåten och inte så värst onykter heller. Jag kände mig riktigt nöjd när jag med raska steg tog mig till Slussen för att åka hem till en kopp rooibos. När jag kom hem räknade jag ut mitt energiintag och upptäckte till min förvåning att det hade funnits utrymme för lite mer, men då var jag färdig för sängen, så det blev en riktig låglågkallodag istället för den befarat överskridna.

  Nu vill jag verkligen inte rekommendera att man använder sina futtiga kalorier på alkoholhaltiga drycker, men det här såg jag som ett undantag. Om jag är riktigt klurig, kan jag ju säga att jag skulle testa om det fungerade, men nej, det här var ett verkligt undantag. Handen på hjärtat hade jag väl hellre använt de kalorierna på en skvätt dressing, men jag far nog inte illa av ett litet enstaka avsteg. Man ska inte göra livet komplicerat i onödan:-)

  Frukost:        0 kcal

  Lunch:        80 kcal

  Middag:     310 kcal (varav 80 kcal vin)

  8 salladsblad

  130 g grillad kycklingfilé

  1 msk riven parmesanost

  1 glas rosévin, 12 cl

  Totalt för dagen: 390 kcal P: 19 % F: 15 % K: 46 % A: 20 %

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar