Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  5:2 frågor om frukost

  13 maj 2014

  Det har börjat strömma in fler frågor om 5:2 till webben och jag kommer att svara på så många jag hinner framöver. Har du själv frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att skicka dem till mig. Ett annat sätt är att vara medlem i 5:2-klubben och få tillgång till chatten, där du kan ställa frågor och diskutera i realtid. Jättekul! Men idag börjar jag med två frågor om frukost.

  Fråga1:

  Hej, jag har börjat med att gå ner i vikt och är i den första veckan. Jag vill fråga om ska jag kan äta bara t.ex ägg och yoghurt till frukost? Vad ska jag äta mer? Mvh. Nahid

  Mitt svar till Nahid:

  Eftersom du har 500 kcal som du ska hushålla med under hela dagen är det bra att äta livsmedel som innehåller protein för mättnaden och grönsaker för volymen. Sen kan man lägga till annan favoritmat som man själv känner sig nöjd och belåten av, men som också är rik på näring.

  Annons

  Att börja dagen med ett ägg är jättebra. Det ger mättnad och du står dig bra på ägget. Sen beror det på hur mycket du vill spara till resten av dagen. Om du äter 1,5 dl naturell lättyoghurt förutom ditt ägg, kan det vara gott att lägga ner 1 dl hallon/blåbär och kanske 2 msk osötad müsli. Då hamnar du på 200 kcal och har 300 kvar till resten av dagen. Vill du spara mer kanske du utesluter ägget och använder det lite senare. Enbart ägget ger ca 75 kcal.

  Använd vår kaloritabell för att välja vad du mer vill använda dina kalorier till under resten av dagen och på så sätt få koll på hur långt 500 kcal räcker.

  Fråga 2:

  Jag tycker att det är svårt att hitta på en god o snabb frukost.

  Mitt svar:

  Du fick ju ett förslag här ovan på yoghurtfrukost med eller utan ägg = 200 kcal eller 125 kcal. Ett annat förslag är att göra en smoothie – det går blixtsnabbt! På MåBra:s hemsida hittar du följande 2 recept + massor av andra:

  Mättande smoothie – 5:2

  Mixa 1½ dl mild lättyoghurt naturell, 0,5 %, med ½ banan och 1 dl valfria bär. Denna smoothie ger 140 kcal

  eller den  här:

  Apelsin- och jordgubbssmoothie 5:2

  Mixa 1 dl mild lättyoghurt naturell, 0,5 %, 1 dl apelsinjuice, 1 bit banan, 50 g, 1 dl jordgubbar.  Denna smoothie ger 160 kcal

  När du är inne på MåBra:s receptsida kan du börja med att klicka i rullisten ”välj typ”, och där bocka i ”frukost”. Då får du upp alla frukostar. Vill du begränsa kalorierna i förslagen kan du även bocka i den ruta du föredrar.

  apelsin-och-jordgubbssmoothie-5-2

   

   

   

   

   

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar