Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  5:2 förändrar livet!

  3 november 2013

  Jag kan knappt fatta att det är sant, men jag ska få ge ut en bok – inget litet häfte utan en RIKTIG bok med hårda pärmar. Och allt är tack vare 5:2! Det var väl inte riktigt det jag trodde när jag fastnade för metoden efter att ha sett Vetenskapens Värld i våras. Jag var mest nyfiken och kände att det här borde kunna passa mig och kanske många fler. Så jag gav mig iväg till doktorn och berättade att jag ville testa metoden på mig själv, fick gensvar, började blogga, mådde jättebra och fortsatte på den inslagna vägen. Att det sedan visade sig att detta skulle bli en fullständigt hypad medieorkan hade väl ingen kunnat förutspå.

  Annons

  Men nu använder jag en stor del av min lediga tid till att klura på upplägget, att fundera ut recept och att skriva texterna. Det är helt galet spännande och roligt att känna hur något växer fram. I nästa vecka ska vi plåta omslaget, och bara det ska bli en upplevelse. Jag kommer att få jobba med en ny fotograf – ja inte en ny och oerfaren utan en för mig ny bekantskap. Jenny Grimsgård är superkompetent, har plåtat massor av kokböcker och andra häftiga bilder och det utmanar mig att tänka lite i nya banor.

  Det här betyder inte att jag lämnar det vanliga jobbet på MåBra, utan detta är ett komplement i mitt frilansande och en ny fantastisk utmaning. Jag är förväntansfull inför detta som ett barn i adventstiden som väntar på jul!

  Särskilt bra känns det att jag nu kört med 5:2 sedan i april – det är mer än ett halvår och jag är fortfarande lika fascinerad över hur bra det fungerar. Jag har också mött oerhört många människor som känner samma sak som jag och det förstärker min tro, att det här är en metod som kommit för att stanna, och som kommer att locka ännu fler som ännu inte vågat eller velat prova.

  Jag vidhåller också att 5:2-metoden är sund, enkel och okomplicerad och att den kan passa många människor om än inte alla. Den är dessutom anpassningsbar och kan tillämpas efter dig som individ. Grunden är enbart att två dagar i veckan begränsa sitt energiintag till ca 1/4 av det vanliga, sedan kan man se till att äta sunt och bra och välja livsmedel som kroppen mår bra av men metoden tillåter dig också att njuta av livets goda. Att fortsätta motionera och träna är en självklarhet och möter inga hinder om man inte tränar på elitnivå! Då måste man tänka annorlunda.

  Min bok kommer ut i april, men i fredags damp det ner en katalog från Bonnier Fakta i min brevlåda, där den finns med. Plötsligt blev det verkligt att det inte är jag som drömmer utan det är verkligen en bokbebis som ligger på jäsning. Den kommer inte att se ut som nedan eftersom omslaget ska plåtas på tisdag, men jag kommer helt säkert att påminna när det närmar sig.

  Har du ännu inte testat 5:2 och vill du inte vänta tills min bok kommer i april, kan du läsa mer på MåBras hemsida och i mina tidigare blogginlägg om 5:2.

  boken

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar