Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  5:2 är ännu bättre än man trott!

  19 maj 2015

  Jag är i och för sig inte alls förvånad över de forskningsresultat som nu kommit från Karolinska Institutet. Redan från början pekade allt på att 5:2 är en metod som ökar välbefinnandet och minskar risken för att drabbas av bl. a hjärt-kärlsjukdom och diabetes. Att det dessutom fungerar utmärkt som viktminskningsmetod gör inte saken sämre när svenska folket blir mer och mer överviktiga.

  Annons

  Jag kan bara tacksamt konstatera att vi nu har ett bra och fungerande sätt att hantera övervikt. Även om det inte passar alla, så passar det ändå väldigt många. Jag vet inte HUR många jag fått mail från som är så himla glada att de hittat den här formen för att förbättra sin livsstil.

  Själv har jag levt med halvfasta i mer än två år och även om jag inte är strikt längre, så hjälper det mig att hålla vikten någotsånär konstant. Känner jag att det börjar bralla iväg åt fel håll ser jag till att vara extra konsekvent under en period och så är jag snart tillbaka på min trivselvikt.

  Nu har alltså Kerstin Briseras forskning på periodiska fasta visat att det här är en seriös metod som ger bra resultat – framförallt hos diabetiker. En stor fördel med 5:2 är att väldigt många lyckas fullfölja sin ”diet” under en längre period – kanske just för att den är så enkel att följa.

  Värdena för kolesterol, blodtryck, blodsocker och inflammationsmarkörer hos forskningsgruppen har också förbättrats överlag, vilket borde leda till en bättre hälsa även på längre sikt.

  Ett är säkert – jag fortsätter och jag är också fortfarande övertygad om att periodisk fasta som metod har kommit för att stanna!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar