Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  29 grader varmt, fasta och cykeltur, yepp det går utmärkt!

  7 juli 2014

  Jag blir lite förundrad över min kropp och vad den tål. I morse bestämde jag mig för att nöja mig med en kopp te till frukost eftersom jag faktiskt inte var särskilt hungrig. Åt väl tillräckligt igår kan jag tänka mig… Sen satte jag mig på cykeln och körde min ”Norra Ölandrunda”, en tur på ca 2 mil. Det tog ganska exakt 1 timme – inget rasande tempo alltså, men jag trampade på ganska bra på min hederligt vanliga gamla damcykel.

  Annons

  Strålande sol och en vacker tur över ängar, hagar och utmed Kalmarsund med blommande blåeld! Så ljuvligt det är!

  Hemma igen hällde jag i mig en hel del vatten eftersom det var rejält varmt – termometern stor då på 25 grader. Ingen huvudvärk, ingen yrsel, ingen matthetskänsla, bara så lycklig över att min snart 62 år gamla kropp tillåter mig att röra på den och att få njuta i det härliga sommarvädret.

  Njöt så av 100 g jordgubbar med 1 dl vaniljyoghurt för att sedan nöjd och belåten lägga mig i en solstol nere på stranden. Det svalkade lätt av en ostlig bris – jag lyssnade på sommarprogrammet och kände verkligen att jag har det förskräckligt bra! Efter en stund tystnade det i mina öron och på Iphonens display stod: temperaturvarning! Låt din Iphone svalna innan du kan använda den igen!!! Hoppsan sa – det kanske var en indikation på att även jag behövde lite svalka så jag traskade morskt ut i havet. Hm, max 17 grader var det, troligen mindre, men det blev ett snabbt dopp i alla fall. Det behövdes inte många minuter för att få tillbaka värmen – idag hade vi nästan 30 grader i skuggan.

  Till middag fick det bli färska morötter och sockerärter och en stor sallad med kyckling och vattenmelon för då började det kurra lite i magen! Du har kanske hört att olika livsmedel har olika mättnadsindex och både kyckling och vattenmelon ligger bra till. Alltså ett bra tips för mat på halvfastedagarna. Mer om detta kommer i ett senare nummer av MåBra.

  morot

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar