Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  29 april – dag 5 i mitt 5:2 – test

  29 april 2013

  En del av dagen gick åt till att läsa och svara på kommentarer. Det är fantastiskt vilket engagemang detta ämne väcker, men roligt att få så mycket respons – både positiv och negativ. Jag samlar upp allt i en erfarenhetspåse att använda när vi ska utvärdera metoden.

  Annons

  Jag fick också ett samtal från Radio Gävleborg som hade hittat min blogg när de sökte på 5:2. De vill intervjua mig i morgon bitti, så det ska bli spännande att höra vad de frågar.

  Idag har jag ätit min favoritfrukost igen (jaja, jag ska komma med alternativ). Lunchen blev också samma snabba men lite fantasilösa keso, men idag med färska skivade jordgubbar till. Jättegott, men jag blev nästan onödigt mätt av hela kesoburken! Där går det att fördela om litegrann. Nästa gång tar jag lite mindre keso och sparar kalorierna till en frukt senare på dagen. Till middag lagade jag en härlig spenatsoppa med ett kokt ägg. Riktigt mättande! Så nu är dagens ranson förbrukad:-(

  Bara att gå och lägga sig – idag räcker det inte ens till en kvällsskorpa till teet, men det känns helt okej. I morgon är det valborgsmässoafton och då får jag njuta av mer mat igen!

  Dagens meny:

  Frukost:
  kaffe med 1,5 dl Latte Art – mjölk 0,9 %
  1 skiva falu grovrut
  15 g rökt skinka
  1/2 tsk lättmargarin
  4 skivor gurka                                                  140 kcal

  Lunch:
  250 g Keso mini
  125 g skivade jordgubbar                              226 kcal

  Middag: Spenatsoppa
  2,5 dl buljong
  1/2 msk vetemjöl
  175 g fryst hackad spenat
  1 kokt ägg                                                           133 kcal

  Totalt hela dagen                                    497 kcal      P: 41 % F: 26 % Kh: 33 %

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar