Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  2 år med 5:2

  15 mars 2015

  Två fantastiska år har gått sen jag blev uppmärksam på 5:2-metoden. Jag blev genast fascinerad över enkelheten i denna livsstil och nu har den blivit en naturlig del av mitt sätt att äta och leva. Jag halvfastar inte längre 2 dagar per vecka utan oftast 1 dag och vissa veckor kan jag också hoppa över. Känner då att jag saknar det välmående jag känner efter en dags fasta. Mig passar det perfekt och det har hjälpt mig att hålla den vikt som jag trivs med.

  Annons

  Dessutom har jag haft den stora glädjen att skriva en bok! ”5:2 för kvinnor” kom ut för snart ett år sen och har sålts i närmare 7000 ex, vilket jag  tycker är fantastiskt! Nu är den dessutom översatt till finska, så jag hoppas att många i vårt grannland ska hitta det förnämliga i att leva med 5:2 och kan använda mina tips och recept som jag delar med mig av i boken. Den svenska boken går fortfarande att köpa förmånligt på MåBras hemsida.

  I förrgår var jag hos fenomenala fotograf Jenny Grimsgård som har tagit alla bilderna i boken och hon hade två exemplar kvar av den finska boken, som jag fick för att lotta ut bland mina bloggläsare som kanske har en finsktalande kompis som behöver en puff. Skriv ett mail till mig eller kommentera här på bloggen med ett par rader om varför just du eller din kompis ska vinna boken!

  Min nya vikt gör det också lättare att orka träna. Självklart är det lättare att förflytta mig om jag inte släpar på onödig ballast i form av bilringar och bukfett. Orkar jag träna får jag istället mer muskelmassa vilket i sin tur ger mer ork och styrka. Den ska jag använda i nästa vecka då jag i morgon bitti styr kosan mot Playitas på Fuerteventura för ännu en fantastisk MåBraresa! De här resorna är en riktig energikick. Det är underbart att träffa alla positiva och entusiastiska deltagare och instruktörer. Hoppas kunna återkomma därifrån med lite inspirerande bilder.

  IMG_2934

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar