Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Hur mycket ska jag äta?

  10 februari 2010
  Fråga:

  Jag är prenumerant på Må bra,och har börjat följa erat viktprogram. Men jag undrar hur många måbra poäng ska jag äta per dag? Jag väger 94 kg och är 171 cm lång. Tränar på gym ca 3 dar i veckan och promenerar ca en halvtimme/dag.

  Annons
  Svar:

  När man beräknar energibehovet, tar man hänsyn till ålder, vikt, längd, kön och vardaglig kroppsaktivitet. Ju större skillnad mellan hur mycket du äter och hur mycket din kropp förbrukar – desto snabbare går du ner i vikt. Det har alltså även att göra med hur mycket du rör dig.

  För att få en viktminskning på ca 0,5 kg/vecka krävs att man äter ca 500 kalorier mindre än det som kroppen förbrukar. Nu har jag ju bara din längd och vikt, men jag rekommenderar dig att lägga dig på en långsiktig och långsam viktminskning. Någonstans mellan 1400-1600 kcal/dag till att börja med, så kan du se hur det fungerar.

  Som du märker pratar jag bara om kalorier (egentligen kilokalorier). Vi har slutat att räkna i poäng och övergått till att enbart redovisa kalorier eftersom det är mer korrekt och exakt. Läs gärna Hälsotips och riktlinjer för att få ytterligare råd! Lycka till!


  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar