Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Vilken mjölksyrachock!

10 juli 2016

I förrgår morse kom jag knappt ur sängen… Lår, rumpa och vader var helt mjölksyraparalyserade.  Efter en längre period med golf = promenader + några cykelturer hade jag i torsdags gett mig ut i joggingspåret för att testa mina nyinköpta skor. Tänkte omväxlande gå och jogga en liten bit, men envisheten gjorde att det blev en mil med ungefär hälften joggandes. Man brukar säga att lagom är bäst, men det där var definitivt för mycket för mina otränade springmuskler. Jäsiken vad ont det gjorde överallt, jag kände mig stel som ett kylskåp.

Följde ändå med på en golfrunda och stapplade mig runt tämligen oinspirerad…och såklart blev resultatet därefter. Men igår blev det en cykeltur och det märkliga var att det tydligen är andra benmuskler som används när man cyklar. Det kändes inte alls och när vi kom hem var jag noga med att stretcha och i morse var träningsvärken nästan borta.

Under vintern hade jag målsättningen att orka köra Tjejvasan och Svalbard Ski Maraton, och då blev det mest skidträning och när det inte fanns snö blev det på rullskidor istället. Men efter loppen har även rullskidorna stått i garaget, så i morse när de rotades fram blev det en ny utmaning för armmusklerna istället. Tänk om man kunde vara smart nog att träna lite av varje hela tiden istället för att satsa på en ”gren” i taget. Det blir ju så attans jobbigt när man måste ”starta om”. Ska försöka nu ett tag framöver att variera lite mer…

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar