Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Vilken galen förpackning!

29 oktober 2015

Jag har hittat ett nytt vitt vin som har en förpackning med ett väldigt säreget utseende. Skulle jag se den här förpackningen utan att förstå varför det ser ut som det gör, skulle jag knappast köpa det, men det finns en förklaring till den lite makabra dödskallen…

967452

I många länder hyllar man sina döda genom att fira med dem. Jag minns när jag var i Mexico och hämtade hem min son som är född där. Då besökte vi en kyrkogård på de dödas dag – ”Dia de los Muertos”. Det sjöngs och dansades och man delade en måltid vid gravarna för att hedra sina kära.

Min första reaktion var något av förskräckelse, men vid närmare eftertanke är det en väldigt fin tradition. Det är bara vi som är så ovana att tala om döden och de döda istället för att acceptera att döden faktiskt är en del av livet – ibland smärtsam när den inträffar alltför tidigt, men det ligger en förtröstan i att våra döda ändå får vara med i våra sinnen på det här sättet.

Nu har jag mamma, pappa och syrran begravda på Öland, så jag kan inte ha något kalas där till Alla Helgons dag, men jag kan ta en slurk av detta vita vin från Ungern och skåla på avstånd!

Vinet i sig har en tydlig sötma och passar inte till vilken mat som helst, men till asiatiskt eller kryddig mat funkar det. Kanske till mexikanska färsfyllda paprikor eller en fajitapaj. Annars brukar det ofta serveras rätter med pumpa till Allhelgonahelgen – en tradition som vi hämtat från amerikanernas Halloween-firande. Kanske en asiatisk pumpsoppa, en rosépepprig kycklingrätt eller gratinerad fläskkotlett. Vinet smakar mycket citrus och melon och bör serveras kylt!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar