Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Veckans ner i vikt-tips – välj rätt snacks

28 oktober 2016
Varje fredag kommer jag att publicera ett ner i vikt-tips. Det kan komma att handla om vad som helst och jag tar gärna emot frågor och förslag på vad du vill läsa! Mailadressen står i inlägget!

Känner du att du behöver motivation och inspiration för att antingen påbörja en viktminskning eller att fortsätta på den inslagna vägen med bra mat och motion?

Nu tänkte jag starta med ett stående inslag i min blogg – att varje vecka lägga in ett tips som kan vara till glädje för just dig. Nu är vi alla så olika så därför kommer råden kanske inte varje gång att kännas som jag skrivit det just till dig, men plötsligt kanske det ramlar in på alldeles rätt plats och triggar dig till en känsla som blir avgörande för att du kommer att lyckas.

Många upplever helgen som de svåraste dagarna att hålla sig på den smalare vägen. Helgen kanske också är mental uppladdning för en förändring man tänkt ta itu med ”på måndag”.  Därför kommer jag att publicera de här tipsen varje fredag. De kommer att handla om allt från mat och recept, motivation och såklart motion. Kom gärna med följdfrågor eller tips på vad du vill läsa om. Skriv till marie.tegner1@gmail.com (glöm inte 1:an efter mitt namn).

Vi tar en liten mjukstart i denna veckas tips:

Många, även jag, gillar att äta salta snacks ibland. Man ska vara medveten om att kombinationen salt/fett kan trigga igång suget nästan lika starkt som sötsaker. För en del är denna kombination ännu svårare att motstå än det söta. Då ska man helst rensa skåpen från allt den vägen. Men nån gång då och då kan det väl vara okej och då gäller det att välja lite smart. Kolla här:

IMG_6206

Den här jordnötspåsen väger 175 g och ger 1025 kcal. Visserligen nyttiga nötter för de flesta, men ack, så energirika.

IMG_6205

Salta pinnar – 2x 125 g. Hela förpackningen, 250 g ger 975 kcal. Kan du nöja dig med att öppna ena halvan får du i dig ca 490 kcal. Kan du nöja dig med bara en liten knippa pinnar är det ganska okej även om man ska vara försiktig med saltintaget.

IMG_6207

Det här är rostade bondbönor som jag köpte i lös vikt. Den här skålen innehåller bara 25 g och ger då ca 90 kcal. Det fina i kråksången är att jag bara köpte en liten mängd, så när det är slut så är det slut! Min hjärna har också hjälpt mig att vara nöjd när jag ätit den mindre mängden som jag ställt in mig på.

ELLER – allra bäst: Gör dina egna nyttigare tilltugg, t ex dessa som ger 55 kcal/styck:

Ost- skink och grönsaksspett

fruktspett-420x300

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar