Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Veckans ner i vikt-tips: ta ett äpple

25 november 2016
Den här veckan bjuder jag på mitt bästa mellanmål-tips!

cox orange

Två av de livsmedel som mättar snabbast och bäst till ett hyggligt lågt pris är faktiskt äpplen och päron! När jag är både hungrig och sugen tar jag gärna ett äpple som förutom mättnaden ger mig en skopa vitaminer på köpet. Visst är bär ännu kalorisnålare, men det är så mycket enklare att ta med sig ett äpple i väskan och dessutom kostar det betydligt mindre.

Ett av mina gamla stalltips är att klyfta ett äpple och strö över kanel. Supermellanmål som nästan smakar som kanelbullar. En variant är att göra likadant med ett päron och pudra med kardemumma. MUMS! Ett normalstort äpple eller päron väger 125 g och ger 70 kcal. Kryddorna är kalorigratis, så de får du med på köpet:)

Just nu är jag i Spanien, men hade jag varit hemma hade jag självklart köpt svenska äpplen. Ett av mina favoritäpplen är Åkerö, men nu har tiden kommit för Ingrid Marie och Cox Orange. Riktigt goda äpplen att mumsa i sig av.

Swedish apples - Ingrid Marie

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar