Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Veckans ner i vikt-tips: spara kalorier på glöggen

2 december 2016
Spara kalorier i advent genom att byta ut värstingarna i glöggmyset.

I söndags var det första advent och det firade vi här i Spanien med glögg och pepparkakor från IKEA… Men det här med glögg bör man faktiskt vara lite återhållsam med om man inte vill häva i sig onödigt mycket socker och kalorier.

Den här tiden brukar det vara adventsmys ganska ofta – grannar vänner och arbetskamrater bjuder på både glögg och diverse julgodis, det ena mer kalori- och fantasirikt än det andra. Men här kan man spara kalorier genom att välja bara det allra bästa och då och då byta glöggen mot ett kryddigt te. Ett bra knep  är att erbjuda sig att vara chaufför om glöggpartyt kräver bilkörning.

10 cl starkvinsglögg innehåller ca 180 kcal, vanlig vinglögg ligger runt 125-150 kcal/dl och den alkoholfria ligger runt 100 kcal/dl. Te innehåller 0 kcal…..

Ett juligt te kan vara någon typ av chai-te som du gillar. Kardemumma, nejlikor, ingefära, pomerans och kanel i valfri blandning kan du också själv krydda ditt te med. Föredrar du kaffe? Krossa några kardemummakärnor och eller en bit kanelstång och smaksätt kaffet med, så blir det genast lite juligt!

Godiset då? Socker är aldrig bra, men små mängder choklad, nötter och torkad frukt är i alla fall inte onyttigt. Här är ett par förslag  av mina äldre recept. Chokladnötterna går att variera med de nötter du har hemma och kanske även lite strimlad, torkad aprikos.

49817

och chokladcrispen är precis så goda som namnet antyder. Njut, men njut med måtta!

1305-samvete-rischoklad-410x300

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar