Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

Annons

Veckans ner i vikt-tips: Prova nya ED-dieten

27 januari 2017

I det senaste numret av MåBra kan du läsa om ED-dieten som är en ovanligt vettig metod för att gå ner i vikt. Som du vet är jag en varm förespråkare av 5:2-metoden, men det hindrar inte att det finns andra bra sätt att gå ner i vikt. 5:2 passar inte alla och då är det bra att det finns alternativ.

ED står för EnergiDensitet och bygger på att du ska välja livsmedel som ger bra mättnad för kalorierna. Det gör du om du väljer mat med volym – du känner dig belåten och blir mindre benägen att överäta.

Men som med alla dieter och metoder – det gäller att vara konsekvent och bestämma sig för att hålla en långsiktig linje för att det ska bli några synliga resultat.

Här få du ett exempel på hur en bra ED-dag kan se ut:

Äggfrukost 250 kcal

aggmacka-420x300

Lunch: Soppa med babyspenat  och algnudlar 210 kcal

Spenatsoppa-med-algnudlar-420x300

Mellanmål: Jordgubbssmoothie 150 kcal

jordgubbssmoothie-420x300

Kycklingklubba med ljummen sallad 325 kcal

Kycklingklubba-med-sallad-420x300

Hela denna dagsmeny ger bara 935 kcal och du håller dig mätt samtidigt som du tillför bra näring. Fler exempel på ED-mat hittar du i senaste numret av MåBra och på recept.mabra.com

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar