Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

Annons

Veckans ner i vikt-tips: Promenera bort ett kilo!

20 januari 2017
Att gå ner i vikt genom att enbart promenera är inte omöjligt. Läs här hur enkelt det är!

Det kryllar av skrönor när det gäller viktminskning. Det finns faktiskt bara ett sätt att gå ner i vikt – du MÅSTE skapa ett energiunderskott, dvs äta mindre än vad din kropp förbrukar.

MEN du kan öka din energiförbrukning och därmed skapa en större skillnad mellan in-kalorier och ut-kalorier. All extra fysisk aktivitet kräver energi och ju jobbigare, desto mer energi går det åt. Bygger du dessutom muskler ökar du också din förbränning i vila.

30-40 minuters promenad räcker för att öka din energiförbrukning med ca 200 kcal. Fem såna extra promenader per vecka ger alltså -1000 kcal. Ett kilo kroppsfett motsvarar ca 7000 kcal, så varsågod – här har du ett bra sätt att ta bort ett kilo på 7 veckor utan att ändra något annat! Variera gärna miljön så gör du det ännu trevligare. Har du en så här vacker skogsstig är det enbart en njutning!

IMG_5159

MEN! Många överkompenserar när de börjar träna och går inte alls ner i vikt. Läs mer om det här!

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar