Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Veckans ner i vikt-tips: grundtipset!

4 november 2016
Att komma igång med en viktminskning är ofta det svåraste. Här får du tips på hur du kan vända en negativ trend för att kunna förändra dina vanor!

105937709

Vem i hela fridens dagar är det som stoppar in mat i min mun? Varför går jag inte ner i vikt eller varför går jag upp i vikt???

Det enkla men kanske lite trista svaret vet du själv så väl:

Det är bara dig själv det hänger på…

Okay, vi påverkas av media, av kompisar, av situationer som vi har svårt att hantera, men i slutändan är det ändå bara du själv som bestämmer över vad du äter. Jag har svårt att se en inre bild av att någon tvångsmatar mig.

Nå, hur tar jag då kommandot över de inre demoner som ibland tycks ta över och som kan synas starkare än min egen vilja?

Jag är övertygad om att det går att motivera sig själv och att det börjar med att jag BESTÄMMER MIG! Att lite halvhjärtat säga att ”jag borde ta itu med…” eller ”jag skulle behöva…” eller ”nästa vecka ska jag…” – allt det där funkar dåligt om jag inte är 100 % mentalt inställd på att jag verkligen ska och att jag vill och att jag inser att det är värt några försakelser. Detta är en process som kan ta lite tid, men det går utmärkt att öva på det:

  • Tänk på alla fördelar det medför att hitta en må bra-vikt
  • Tänk dig in i känslan av att vara lite lättare och att kläderna sitter som du vill
  • Tänk på hur du mår på kvällen efter en dag när du har lyckats motstå frestelserna
  • Tänk på allt njutbart du ändå kan kosta på dig – du får ju trots allt äta!
  • Tänk på hur skönt det är att vakna på morgonen och vara äkta hungrig för att du inte åt för mycket dagen innan.

Mitt grundtips är alltså att du tränar på att få en positiv känsla till de försakelser du ändå behöver göra. Du vet i grunden att det är värt det, och ju mer du tränar på, desto lättare blir det. Ibland går det bättre, ibland sämre, men ge aldrig upp! Varje dag som är bättre än genomsnittet är ett steg i rätt riktning. Enstaka utflykter på fel stig är ingen katastrof, se det istället som en nyttig erfarenhet och en källa till lärdom!

Du KAN!

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar