Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Veckans ner i vikt-tips: ett glas vin till maten?

13 januari 2017
Att njuta av ett glas vin till maten behöver inte vara förbjudet ens när du försöker gå ner i vikt. Kolla in min jämförelse mellan olika drycker.

Att alkohol är energirikt har knappast undgått någon, men hur illa är det egentligen? Måste man undvika alkohol när man går ner i vikt?

Tja, är du typen som blir extra sugen på att äta mer efter att ha druckit alkohol bör du tänka dig för. Kanske blir du också lite ”easy going” och tänker att äsch, jag tillåter mig att njuta idag……., så bör du också avstå.

Men om du njuter av ett glas vin till maten och låter det vara bra med det, är det ingen katastrof ur kalorisynpunkt. Så här ser det ut i en sifferjämförelse:

1 glas vin, 15 cl……………………..110 kcal

1 flaska lättöl, 33 cl……………….96 kcal

1 glas apelsinjuice, 2 dl………….100 kcal

1 glas lingondricka, 2 dl…………56 kcal

1 glas äppeljuice, 2 dl…………….100 kcal

1 glas vatten, 2 dl………………….. 0 kcal

Javisst är det minst kalorier i vattnet, men om du vill njuta av ett glas vin till maten kan du förslagsvis byta juicen till frukosten mot en apelsin och spara in 40 kcal. Gör du detta i tre dagar har du ”tjänat ihop” till ett glas vin.

Eller skippa bullen till kaffet så har du sparat 170 kcal.

Nu ska jag inte uppmuntra till vinpimplande, men för många kan det vara ett hinder till att komma igång med sin viktminskning för att det känns som om man måste avstå från alla njutningar, och så behöver det alltså inte vara. Med lite planering kan man hitta smarta vägar att lyckas OCH njuta samtidigt.

IMG_6423

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar