Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Veckans ner i vikt-tips: bästa fredagsmyset

18 november 2016
Fredagsmys måste inte vara chips, jordnötter, läsk och gt...Här får du några braiga alternativ!

Vad innebär ordet ”fredagsmys” för dig? Jag gissar att det har med något ätbart att göra…rätt? Kanske chips, tacos, öl, pizza, plockmat, ost och vin, läsk till barnen (och dig själv?), choklad, godis, glass……

Tänk nu efter…vad är det som är RIKTIGT mysigt? Är det kanske det trevliga umgänget med familj och vänner? Att krypa upp i soffan med en bra bok? Att ta ett varmt bad med massor av mjukt skum? Att gå på bio och se en MåBra-film?

Boka in en riktigt mysig aktivitet under helgen att se fram emot. Njut redan i förväg av hur trevligt/mysigt det kommer att bli. Planera in din helgaktivitet utan att den har med mat att  göra. På så vis flyttar du fokus från det som ger en massa onödig energi till ett kalorifritt nöje. Därefter planerar du helgens måltider. Det ska självklart vara gott och njutbart, men det behöver inte vara överdådigt och allt på en gång. Kom också ihåg att det finns många alternativa mysrätter i vår receptbank som är betydligt lättare än andra liknande. Vad sägs om något av dessa förslag?

En riktig räkmacka

meny-1007-rakmacka-420x300

Pizza marinara express

samvete-0810-pizza-marinara-420x300

Rispappersrullar med tonfisk och räkor

Fest-1309-rispappersrullar-420x300

Förföriska förrättsvåfflor

forrattsvaffla-410x300

Kycklingspett med vitlök

Heta chiliräkor

Saltkolt potatis med mojosås

339

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar