Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Varning för äcklig bild i inlägget!

4 augusti 2016

IMG_5823

Det här är min fot, men framförallt är det en fästing som har bitit sig fast. Det är det femte eller sjätte fästingbettet den här sommaren och jag måste säga att jag är glad att jag har vaccinerat mig mot TBE. Däremot kan man ju inte skydda sig mot borrelia, men så fort jag har fått ett fästingbett kollar jag hur det ser ut runt bettet några dagar efteråt och hittills har det inte uppstått någon röd ring runtikring, så då ska man väl vara säker, hoppas jag.

För några år sedan däremot, blev det en irriterande röd ring runt bettet och då fick jag uppsöka vårdcentralen för att få penicillin. Det sägs att man kan undvika smitta om man tar bort krypet genast, men oftast upptäcker man det inte förrän det börjar klia och då är väl giftet redan där, kan jag tro?

Nå, med detta vill jag bara påminna alla om att vaccinera sig mot TBE om man uppehåller sig i områden där det finns gott om fästingar. Ofta är det kopplat till att det även finns rådjur i närheten och det gör det här på Öland. Häromdagen hade vi en söt rådjurstös som pallade våra nerfallna omogna äpplen inne på tomten och det fick hon gärna göra!

IMG_5820

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar