Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Var ligger bästkusten?

6 april 2016

Ja, de må säga vad de vill Göteborgarna, men idag ser jag på väderkartorna att de bästa solchanserna finns på ostkusten, framför allt på Öland och Gotland. Jag skulle påstå att det är som vanligt! Öland har ofta oslagbart bäst väder, men eftersom det är en ö är det ofta lite kyligt på våren när allt omgivande vatten är kallt.

Samma sak tycks gälla vid Vänern där jag för tillfället befinner mig. Det spöregnar idag och att ge sig ut på rullskidor vore rent idiotiskt. Jag med mina vita fingrar  skulle inte kunna hålla i stavarna ens. Kombinationen kyla och fukt är det värsta för mig och idag är det 4 grader ute.

IMG_5175

Nej, det får bli ett träningspass inomhus. Man kommer långt bara genom att använda sin egen kropp. Uppvärmning med benböj och vift med armar och ben till Spotify-lista, därefter armhävningar, plankor – även sidodito, ”sitta i båten” osv. Nog ska jag kunna bli svettig och flåsig trots att vädret försöker sätta krokben för mina ambitioner.

Kände att det var läge för en dags halvfasta också. Visserligen har jag skärpt mig de senaste dagarna och låtit bli alla onödor som i förra veckan slank ner. Igår blev det

Meny-0908-farsbiffar-ny-420x300

mina goda senapsbiffar till middag och sen bara en kopp te till näst sista avsnittet av Badhotellet. Men idag är det snålkör. Kylen ekar ganska tom, så det blir troligen en smarrig omelett med lök, paprika, parmesanost och skinka. Det ska vara gott att fasta!

På’t bara! Är du med mig?

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar