Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Vanans makt och att våga prova nytt

30 november 2014

Jag köpte havredryck häromdagen för att jag skulle testa att använda det i ett recept. Så stod jag där med en öppnad havremjölksförpackning och undrade vad jag ska göra med den. Jag gillar ju inte at slänga mat!

Eftersom jag inte kan dricka kaffe utan mjölk har jag alltid vanlig mjölk hemma – oftast mellanmjölk som jag tycker känns lagom fet att ha i mitt kaffe. Inser plötsligt att havredrycken har samma fetthalt, så varför inte använda den i mitt kaffe istället? Det är ju knappast en nackdel att den innehåller nyttiga betaglukaner och mindre mängd mättat fett än den vanliga mjölken…

Så jag provade men tyckte tyvärr att det smakade väldigt konstigt. Vällingsmak på kaffet var ingen höjdare, så i det här fallet bryter jag inte min gamla vana, utan återgår till min komjölk.

Havremjölken får nog bli degvätska istället. Det borde funka utmärkt – både till saffransbröd, kanelbullar men också i frukostfrallor, tja i det mesta bröd egentligen!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar