Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Valborgsmat…

29 april 2015

…är inte det jag tänker på allra mest där jag sitter i ett fullkomligt paradisiskt område. Jag är fortfarande i Peloponnessos och njuter av underbart väder, golf, bad, sol och cykelturer. Inser hur ruggigt privilegierad jag är särskilt som vi är medvetna om i vilket krisartat läge Grekland befinner sig. Kanske gör man en välgärning som gör av med lite pengar här…?

Idag har vi cyklat dryga 3 mil till den lilla staden Pylos där vi besökte en 1500-talsborg. Vägen dit var minst sagt tuff med en seeeg uppförsbacke. Men det var värt mödan! En fantastisk utsikt över havet var rent bedövande.IMG_3176

IMG_3180

Märkligt nog känner jag mig inte särskilt hungrig, men det är väl magmusklerna som kniper åt magsäcken efter den turen. Hungern kommer nog ikväll när vi gör en utflykt till en närbelägen by och njuter av grillad nyfångad fisk!

Valborg och första maj är för mig i normala fall förknippat med fest, brasa och skönsång, men i år blir det annat. Hade jag varit hemma hade det säkert blivit sill på Valborgsmässoaftonen och inkokt lax på första maj. Fest och festlig mat är ofta bra, nyttig och god mat men ibland vill vi ju festa lite extra. Fördelen med våra MåBrarecept är att de – även om de ibland innehåller en del ”njut-kalorier” – ändå är betydligt bättre än motsvarande ”vanliga” festrecept +att de samtidigt ger koll på kaloriintaget. Hade jag varit hemma och ordnat fest för flera hade min smörgåstårta legat högt i kurs. Den är riktigt läcker, jag lovar!

När jag kommer hem på lördag återgår jag till vardagen, vilket inte heller är så dumt. Söndag ska jag njuta av knäckebröd och hamburgerkött, som jag inte sett på två veckor, men på måndag blir det en välbehövlig fastedag. Ser nästan fram emot den!

Önskar er alla en riktigt härlig helg med sol. Välkommen sköna maj!

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar