Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Vackraste och godaste äggen i påsk!

25 mars 2016

Det är aldrig för sent att lära sig något nytt. Jag kollade på morgon-TV igår och blev förvånad över ett smart tips som jag aldrig hört tidigare…

Icas provkök har inför påsken kokat 600 ägg för att ta reda på hur länge man bäst kokar ett ägg för godaste resultat. Man har då kokat ägg av olika storlekar olika lång tid och utgått från kallt och kokande vatten. Självklart tar det längre tid för ett stort ägg att bli kokt och självklart tar det längre tid på en långsam platta än på en induktionshäll. Smartast för att få ett jämnt resultat är att lägga äggen i sjudande vatten, sen beror koktiden på storleken och hur mycket kokt just du vill ha ditt ägg.

MEN – vad man upptäckte på vägen var, att ett ägg som lagts i sjudande vatten blir mer lättskalat än ett ägg som lagts i kallt vatten. Jag som ibland vill ha snyggt skalade ägg till mina matbilder blev jätteglad över detta! Jag har alltid lagt mina ägg i kallt vatten och jag blir galen när skalet fastnar och äggytan blir trasig och ful. Jag har alltid hört att det beror på att äggen är för färska, men nu ska det kokas vackra ägg till påsk!

På TV visades också ett smart sätt att skala äggen – lägg det kokta ägget i en mugg och skaka tills skalet krossats. Sen är det bara att lyfta av hela skalet. Jag har inte provat själv än, men jag ska!

Ett annat men mera välkänt tips är att inte KOKA äggen – de ska bara SJUDA. Ett sjudet ägg går inte sönder och det ska heller inte koka med lock – då ökar också risken att det spricker.

Prova gärna mina goda fyllda ägg – med senap eller med räkor och rom! Och nu kan du enkelt skala dem också!

1304-fest-agg-410x300

Fylld ägghalvor – bara 55 kcal/st

kalorier-paskmat-agg-rom-rakor-420x300

Rom- och räkfyllda ägghalvor – endast 60 kcal/styck

 

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar