Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Träningsverket…

4 december 2014

…gör underverk med oss här på Playitas Fuerteventura. Vi är ca 30 MåBra-resenärer som njuter av en fantastisk vecka med totalinspiration! Här får vi god mat, trevligt umgänge och inte minst roliga och varierade träningsmöjligheter på en anläggning som är byggd för fysisk aktivitet.

 

Dagen börjar med morgonyoga eller QiGong och därefter smakar frukosten från den rikhaltiga buffén extra gott. Medan vi smälter maten är det föreläsningar på olika teman. Jag pratar tre av morgnarna om ”Hitta din MåBravikt”, ”Mat för oss aktiva” och det alltid aktuella ämnet ”Hantera ditt sötsug”. Dessutom pratar jag självklart om periodisk fasta i allmänhet och 5:2-metoden i synnerhet. Övriga dagar är det intressanta föredrag om träning och rygghälsa.

 

Efter att ha suttit stilla en dryg timme lockar ett smörgåsbord av fyspass – allt från tuffa styrkepass till lättsamma danspass, coreträning, piloxing och boot-camp. Alla kan delta i allt, så det är bara att prova allt nytt som kan inspirera till att fortsätta träna när vi kommer hem.

IMG_2750

Dagens bild kommer från ett avslutat Piloxing-pass.

 

Nu har vi varit här i tre dagar och träningsvärken gör sig påmind när jag går nerför trappor eller försöker klia mig på ryggen…Men det är skönond smärta som bevisar att jag har utmanat mig själv och inte bara motionerat på min befintliga nivå.

 

Solen skiner, så just nu sitter jag i en solstol vid poolen och skriver – sämre arbetsmiljö kan man ha! Det enda som är frustrerande här är att internet är lite svajigt och ibland inte fungerar alls. Så man får ha tålamod när man försöker lägga ut bilder på Facebook t ex.

 

Har du aldrig deltagit i en träningsresa vill jag absolut rekommendera detta. Det är en fantastisk stämning och alla verkar trivas. Många reser ensamma men hittar snabbt kompisar och vi är i alla åldrar från 20 och uppåt. Vi befinner oss naturligtvis också på olika träningsnivåer, men här finns något som passar alla och var och en tar i så mycket man vill och orkar. Vi åker hit igeni mars,så skynda dig att boka medan det fortfarande finns platser kvar! Det är en investering i din egen hälsa!

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar