Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Trädgårdsjobb och kaloriförbrukning

24 maj 2016
Jag funderar över avsikten med att röra på sig - blir man smal av trädgårdsarbete, tro?

Ibland får jag frågan om hur man räknar trädgårdsarbete i kalorihänseende. Idag har jag legat på knä i rabatten i ca 2 timmar och fy fasiken vilket trist hästgöra eller kanske pestgöra… Vissa ogräs kan vara roliga att ta bort med den här förbaskade sorten var inte kul. Drog man i själva stjälken gick den av och försökte man få tag längre ner för att få med roten så satt den segt som i berget. Jämrans elände! Ont i ryggen fick jag och frös gjorde jag. Och det känns ju alltid som om det aldrig ska ta slut!! Vet nån vad de heter och hur man enklare får bort dem???

IMG_5526

Försökte trösta mig med att det måtte gå åt lite extra energi jämfört med om jag suttit och skrivit några recept som jag egentligen hade tänkt. Men jag vet ju att det inte går åt några egentliga mängder av energi vid den här typen av aktiviteter. Visst blir det mer än om man inte gör något alls, men det är inte därför jag kryper runt i rabatterna. Hade jag varit ute efter att få upp energiförbrukningen hade det varit bättre att sticka ut i skogen och jogga.

Förmiddagen ägnades åt 4 timmar på golfbanan. Samma sak där – inte spelar jag golf för att gå ner i vikt…och inte tänker jag att jag kan äta extra mycket efter en golfrunda även om jag säkert gjort av med en hel del extra kalorier. Nej, det där jämnar ut sig på sikt. Bättre att tänka långsiktigt att ALL energi som jag kan se till att förbruka är bra, men framförallt för att kroppen mår bra av all möjlig sorts aktivitet. Huvudsyftet är inte själva energiåtgången utan att ge leder, muskler och hjärta lite träning/motion. All kroppsaktivitet är bra om den inte belastar fel såklart. Ju mer vi kan variera motionen, desto bättre. Allsidighet är jättebra, både när det gäller vad vi stoppar i oss och när vi rör oss.

Tog en paus i rensandes för att skriva det här istället. MYCKET roligare 🙂 Men sen satt sig Luther på axeln så jag tog ett nytt nappatag med ogräset. Hann en liten bit till, men sen började det åska, så nu fick jag en anledning att lägga av. Passade på att ta en bild på de rara små vassa tistlarna?? också. De får man i alla fall upp med hjälp av ett ogräsjärn!

IMG_5525

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar