Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Tips på ”ner i vikt-program”

12 oktober 2016
Jag svarar en läsare som behöver förbättra konditionen och gå ner i vikt och undrar om 5:2 kan vara en lämplig metod.

Undrar vilket av Må Bra:s program du kan rekommendera till mig för att gå ner i vikt. Funderar på någon onlinekurs. Jag har tyvärr inte så där väldigt mycket ork p g a att jag haft en hjärtinfarkt, dock inte nyligen men den sätter fortfarande sina spår. Har rejält högt blodtryck så jag kan inte ”ta i” så mycket då det gäller styrketräning osv. Är överviktig och behöver förbättra min kondition som tyvärr är urdålig.

Är 5:2 bra som diet  för mig ? Vilken träning ska jag använda mig av ? Tar promenader gör jag.
Mvh / ”Lotta”

Mitt svar till Lotta:

Jag tror säkert att 5:2 kan fungera, men jag tycker att du själv måste ta ställning till vad som kan passa dig själv bäst i din vardag. 5:2 har den utomordentliga effekten att den även kan sänka blodtrycket så det är också ett plus.

Det är jättebra att du promenerar och för att förbättra konditionen tycker jag att du ska fortsätta med detta men även utöka längden och hastigheten på promenaderna för att öka pulsen en smula. Varje pulshöjning är en utmaning och den stärker dig ytterligare, men naturligtvis ska du öka försiktigt – lite i taget.

Ett annat sätt att förbättra effekten av promenaderna är att lägga till stavar. Om du köper nya såna – be att få en instruktion hur du ska använda dem så du inte bara släpar runt på stavarna. För att ge effekt bör du ha rätt teknik, och då gör de verkligen nytta samtidigt som de är ett stöd!

Varmt lycka till!

/Marie

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar