Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

…the fat lady sings…

11 mars 2015

Vad tänker du på när du ser rubriken? Knappast ett rödvin i alla fall, eller hur? Men nu hampar det sig så att det finns ett rödvin med detta underliga namn. Man skulle ju kunna bli lite tjurig över att man gör sig lustig över feta damer, men namnet kommer ju ifrån talesättet: ”It ain’t over till the fat lady sings”.

När jag hörde talas om detta vin blev jag naturligtvis nyfiken dels över namnet men också såklart över smaken. Jag älskar som du kanske förstått både mat och vin och har hittat min ”grej” i ett liv med 5:2 och 6:1 för att kunna njuta av livets goda utan att lägga på mig onödiga kilon.

Så häromdagen när jag hade son och sonhustru på middag korkade jag upp en flaska av detta vin med sitt märkliga namn. Och vad gott det var! Mjukt som en mullig tantmage skulle man kanske kunna säga – det var den enda koppling jag kunde komma på mellan namnet och smaken, men nu har jag fått en förklaring. Vingården där …The fat lady sings” produceras ligger nära ”Arena di Verona” som förr var en plats för gladiatorspel men som numera är känd som en spektakulär operascen…

Jag serverade vinet till hemlagad pizza och det var verkligen en hit. Jag kommer absolut att beställa fler flaskor av detta sympatiska italienska rödvin. Det är ett vin från Systemets beställningssortiment, men det tycker jag inte är något problem. Jag beställer då och då på Systembolagets hemsida och det levereras till valfritt bolag. Lätt som en plätt!

Är du nyfiken på varifrån själva uttrycket kommer och kopplingen till opera, föreslår jag att du googlar – det blir för långt om jag ska skriva ner hela förklaringen här. Kopplingen till vinet har jag fortfarande inte hajat, men det blir åtminstone ett givet samtalsämne vid middagsbordet!

IMG_3012

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar