Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Teerna är min räddning ibland

21 september 2016
Nya ekologiska teer har just kommit ut i handeln och jag har provat några av dem.

 

IMG_5929

Det kom ett paket på posten med ett gäng nya ekologiska teer. Spännande smaker som jag gärna ville testa. När jag började med 5:2-metoden ökade min tekonsumtion rejält. Teerna blev min självklara ”istället för mat-dryck”, som jag använde både för att dämpa hungern med och för att belöna mig med. Varm dryck är också ett utmärkt sätt att höja kroppsvärmen – något som jag ofta behöver. Jag är en riktig fryslort, särskilt på fastedagarna när energin inte räcker till för att hålla kroppen varm. Det allra bästa sättet är naturligtvis att röra på sig – då kommer värmen inifrån, men det funkar ju inte alltid och då är en kopp te ett hyggligt alternativ.

Somliga kör med samma tesort jämt – hur många har inte bara Earl Grey hemma? Men som du kanske vet jag vill ha variation när det gäller mat och dryck, och det gäller även teerna.

Oftast börjar jag dagen med kaffe med mjölk men sen blir det te. Svart te på förmiddagarna, gärna med någon fruktig smak. Efter lunch blir det ofta ett grönt eller vitt te och senare på dagen övergår jag till örtskafferiet.

Nu formligen kryllar det av olika smaker och smakblandningar. Just nu är det inne med matcha – finpulvriserat grönt te som lär krylla av antioxidanter…dvs drycken innehåller själva tebladen i finmald form.

IMG_5932

Jag gjorde en liten teprovning hemma innan vi reste till Kroatien där jag just nu befinner mig på en segelbåt, sen tog jag med mig så hela besättningen på 8 personer har fått smaka. Några favoriter blev det – ingefära+citronmeliss, äpple+kanel+hibiskus och citrussmaken hamnade i topp hos oss!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar