Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Tanken gör det inte gjort…

6 maj 2014

Häromdagen när jag stod i duschen fick jag en jättebra idé till något jag ville skriva om här i min blogg. Jag tänker ofta väldigt bra i duschen, så jag fick nog ihop hela inlägget inuti mitt huvud. Ja, det blev så fantastiskt bra att jag nog inbillade mig att jag redan hade skrivit och publicerat det…så nu när jag kollar när jag senast skrev något, inser jag att det där inlägget troligen åkte ut i avloppet med schamposkummet.

 

Ja alltså – det räcker inte med att tänka vad man ska göra, man måste faktiskt sätta tanken i verket för att det ska hända något. Hur många av er har tänkt tanken att ”jag ska börja träna nästa vecka”, ”På måndag ska jag börja med 5:2”, Efter födelsedagen slutar jag röka…….

 

För att tanken ska bli verklighet krävs ett beslut och en aktiv handling – har du hört den förut? Just nu borde jag ha varit på väg till jobbet för en bra stund sen, men jag bestämde mig för att skriva ner den här tanken innan den försvann i avloppsröret. Skjut inte upp till morgondagen  det du kan göra idag! Sådana här uttryck finns det mängder av och ändå är många av oss jätteduktiga på att tänka ”jag gör det sen”. Kan vara bra ibland istället för att stressa i onödan, men det handlar om att sortera och prioritera.

 

Det inlägg som var så bra har jag ingen aning om vad det handlade om så det är troligen gone for ever, men det var säkert inga världsnyheter, så både du och jag kan leva utan det! Ha en finfin dag!

groda

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar