Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Ta ett tuggummi och sluta äta!

26 april 2016

Häromdagen noterade jag att min man (eller heter det pojkvän när man är över 60 år och ogift???) – direkt efter avslutad lunch gick och tog ett tuggummi. Jag sa till honom att det där är ju ganska smart – att ta ett tuggummi för att rensa tänderna efter maten om man inte har för vana att borsta gaddarna mer än morgon och kväll. SÅ friskar man upp andedräkten också!

Jaa, svarade han och dessutom är det ett bra sätt att sluta äta….. Så rätt han har! Ett tuggummi kan få mig att avsluta måltiden på samma sätt som jag gjorde förr i världen när jag rökte. Det markerade ett slut på ätandet. Då är ett tuggummi 1000 gånger bättre! Självklart pratar vi nu om sockerfria tuggummin.

Många frågar också om det är okej att tugga tuggummi när man kör 5:2-metoden och har en fastedag. Jag brukar svara att det är helt okej, men man ska naturligtvis inte tugga hela dagen. Dels blir man ganska uppblåst i magen eftersom man sväljer en hel del  luft, men dessutom ska man inte heller överdriva intaget av sötningsmedel som finns i sockerfria urgummin och tabletter. Det kan ha laxerande verkan också och det kanske inte är så kul alla gånger…

Som vanligt alltså: lite lagom är bäst 🙂 Men vad du än gör – spotta inte ut det på gatan 😉

Bubble gum stuck under a woman's sandal

I morgon är det dags för mitt Svalbardsäventyr. Vi flyger tidigt från Oslo och sen får vi se vad som händer. Jag hoppas det finns wifi…

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar