Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Svalbard Ski Maraton

30 april 2016

Nu har jag klarat mitt livs tredje skidlopp, denna gång en halvmara (21 km). Vilken fantastisk tur vi hade med vädret! Strålande sol ett par minusgrader och fenomenala spår! Efter en rejäl frukost bussades vi till startområdet.

IMG_5330

De första 11 km gick uppför, uppför, uppför. Ingen brant backe men segt hela vägen. Sista kilometern var riktigt tuff, men upp kom jag. Det tog nästan 1 1/2 timme men belönades med saft, banan och choklad i det otroligt vackra landskapet.

IMG_5336

Efter den energikicken kom en till. Jag hade nog inte riktigt insett att det verkligen var uppför hela vägen, men det märktes när spåret vände tillbaka. Jag hade ett superbra glid och rasslade de kvarvarande 11 kilometrarna ner till mål på 35 minuter. Störtkul! Belönades med medalj och av mina trevliga tjejkompisar med en isbjörnstrofé, gullig va?

IMG_5338

Åter till hotellet där jag parkerade i en utslängd soffa bakom hörnet. En riktig njutstund i det strålande vädret!

IMG_5343

Tjejerna hade också förutseende nog försett mig med en Spetsbergsöl och den vara garanterat årets godaste! Vätskebalansen återställd!

IMG_5339

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar