Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Soppa på en spik!

2 april 2016

Oftast blir det väldigt gott när man släpper lös fantasin och lagar mat på de rester man hittar i kylskåpet. Idag hade jag en hel massa smårester av grönsaker – två champinjoner, en bit squash, en halv paprika, några sockerärter och sparrisstjälkar. Dessutom en halv papaya, en apelsin, en limefrukt och en liten bit av en ananas och några jordgubbar som smakade ingenting.

Eftersom jag har en jättebra wokpanna skar jag grönsakerna i bitar, letade fram en röd pepparfrukt och en bit röd lök, skvätte en gnutta olja i pannan och körde runt hela härligheten på hög värme några minuter. duttade i några droppar sesamolja och strödde på en stackars ensam salladslök som låg ensam i ett hörn. Lite ljus soja satte sprätt på sältan. Kanske hade en gnutta riven ingefära satt ännu mer sprätt, men den var slut. Det blev jättegott ändå som tillbehör till ett par rödingfiléer jag hittade i frysen.IMG_5170

Papaya kan vara lite fadd i smaken och behöver syra, så här kom limen och apelsinen väl till pass. Hinnfria klyftor av citrusfrukterna tillsammans med papayan, ananasen och jordgubbarna blev en härlig fruktsallad som fick ett lyft av några hackade myntablad och lite agavesirap som jag ringlade över. Fräscht och överraskande gott!

IMG_5171

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar