Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Soppa i Ronda

14 oktober 2016

Nu har Göran åkt till Nepal, men jag två väninnor på besök i Spanien, så jag sitter inte ensam och gråter 🙂

I förrgår spöregnade det och dessutom var det helgdag i Spanien så det mesta var stängt. Vi kunde alltså inte spela golf. Inte heller sola och bada och inte ens åka och shoppa. Så vi bestämde oss för en utflykt till Ronda som ligger uppe i bergen och som ska vara en vacker gammal by.

Sagt och gjort! Stuvade in oss i bilen och körde på vindlande vägar uppåt, uppåt. Tyvärr blev det dimma, så vi såg inte så värst mycket av den förmodat spektakulära utsikten…

Väl framme i Ronda hittade vi efter visst sökande en ledig parkeringsplats. Stan verkade proppfull av turister och alla gick med paraplyer eller nyinköpta regnponchos. Jag hade shorts och en liten top… Temperaturen hade sjunkit till 14° och regnet vräkte ner. Så näe, vi bestämde oss för att åka till en liten mysigare bodega längs vägen istället. In i bilen igen och ner för samma vindlande väg där vi hittade en restaurang som tycktes besökas mest av spanjorer. Det brukar vara ett gott tecken, så här hoppade vi in.

Dagens soppa lät som ett bra val och det skulle vara sparrissoppa så det valde vi alla tre. Men kypar’n kom tillbaka och sa att han hade misstagit sig och det var en annan soppa. Men jag var inställd på en värmande soppa så jag vidhöll valet. Skulle jag inte ha gjort… Så här såg den ut och jaa, den smakade så också! Nu ska jag skriva tre sopprecept till nummer 1 av MåBra, men inspirationen falnade…det blir ingen sån här i alla fall!

IMG_6134

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar