Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Smoothie med skyr och annat gott!

25 juli 2014

 

Hej! Jag har läst många av dina svar och tycker att du har en så vettig syn på kost. Jag går på viktväktarna vilket funkar för mig då jag behöver få skriva ner och ha tydliga ramar. Jag har på ca 3 månader gått ner hela 10 kg och är mycket nöjd.

Nu när jag börjat träna mer, och ofta på morgonen så funderar jag på om min frukost är bra. Jag äter den när jag kommer hem från träningen eftersom jag blir illamående om jag äter mindre än tre timmar inpå träning vilket är jobbigt, men träning innan frukost fungerar som tur är.

Brukar få i mig en smoothie gjord på 1/2 banan, 1 dl babyspenat, 1/2 dl av frusen mango, blåbär eller hallon samt 1 dl skyr. Till det tar jag en knäckemacka med antingen ett ägg eller 50g makrill i tomatsås. Är jag extra hungrig, ofta vid träning lägger jag till en knäckemacka. Och så ett stort glas vatten och en kaffe med mjölk.

Jag är en ”fuskvegetarian” som äter lite fisk då jag hört att omega 3 är så viktigt. Låter detta som en vettig frukost ur näringssynpunkt. Frukosten får plats i mina points, men tycker du att det är mycket frukost?

Vendela-Ida

 

Mitt svar:

Först och främst grattis till dina lyckade resultat hos Viktväktarna. Det är en bra metod med ordentlig mat och just som du säger tydliga ramar. Det var just så jag själv lärde mig tänka i de rätta banorna med lyckat resultat som följd!  Stort tack också för dina positiva och uppmuntrande ord – det är roligt att höra att du läser mina tips!

Jag tycker att din frukost är superbra! Att den är rejäl gör absolut ingenting när den ryms inom din dagliga ranson. Vi funkar alla olika och har du hittat ett sätt som fungerar bra med träning innan en rejäl frukost så är det utmärkt. Faktum är att din kropp återhämtar sig bättre om du äter strax efter träningen. Näringsmässigt låter den också bra eftersom du får i dig bra livsmedel med balans mellan proteiner, fett och kolhydrater. Din ”fuskvegetarianism” är också jättebra just för att du får i dig en massa bra fett av den feta fisken inklusive Omega-3.

Sammanfattningsvis – du är ett strålande exempel på hur man kan ta till sig nya kostvanor. Fortsätt på den inslagna linjen så kommer du säkert att nå ditt uppsatta mål! Varmt lycka till i fortsättningen!

Marie

smoothie

 

Dela
Tweeta
Maila

1 kommentar
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar