Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Släng inte den fina sillen i onödan!

20 december 2014

Julbord-0812-julsillar

Hör du till dem som liksom jag själv är osäker på hur länge sillen håller sig när burken väl är öppnad. För det lilla hushållet kan en burk kännas stor även om den inte är det… Sill är nyttig mat som bl a ger massor av Omega3.

Följande gäller enligt organisationen Svensk Fisk:

Hållbarhet för öppnade sillförpackningar förutsatt att man ställer in i kyl direkt efter måltid samt att sillen är täckt av lag:

Sill i klarlag: industritillverkad sill i 1-2 månader. Egentillverkad 3-4 veckor.

Sill i krämig sås: 2-3 veckor beroende på att den oftast innehåller mejeriprodukter samt saknar den syra som sill i klar lag ligger i.

 

Mitt tips är att skriva med en vattenfast tuschpenna på burken när du har öppnat den eller det ”bäst-före-datum” som gäller för din sill! Använd sedan sillen som pålägg på en knäckemacka eller till kokt ägg, så att du konsumerar burken innan den försämras.

Sill i krämig sås är gott, men låt det mesta av såsen rinna av. Det är sillen som är nyttig…! Ta bara så mycket sås att du får med av smaken!

De här recepten är superenkla att göra och du hinner gott och väl ha dem klara till julafton. Så gott att inget blir över 😉

Faster Mitts julsill

Godaste senapssillen

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar