Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Skuret på rätt ledd blir köttet mörare

9 september 2016
Titta på köttstycket innan du skär det i skivor så minskar du risken att få tugga skosula!

Inhandlade ett stycke kalvytterfilé (vilket är detsamma som ryggbiff av kalv) som jag tänkte steka med lite salvia och servera med ugnsrostade rötter. Vid första anblicken tänkte jag skära tre lagom tjocka skivor, men så insåg jag att den här biten ska inte alls skäras som jag trott…

IMG_5909

Man ser hur muskeltrådarna går snett utmed snittytan och skär man skivor på den ledden blir köttet rysligt segt att tugga på.

IMG_5911

Tittat du däremot på kortsidan, är muskeltrådarna avskurna och fortsätter du skära skivor på detta håll får du ett mört och mycket godare kött.

IMG_5913

Det blev många små knubbiga biffar istället, men de smakade himmelskt gott. Jag stekte dem ca 3 minuter på var sida så att de blev en aning rosa i mitten – genomstekt blir torrt och blodigt är inte så smakligt.

Ja, vi kastade oss över maten så snabbt att jag aldrig tog nån bild på den färdiga rätten – den får du bara tänka dig!

IMG_5915

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar