Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Skuret på rätt ledd blir köttet mörare

  9 september 2016
  Titta på köttstycket innan du skär det i skivor så minskar du risken att få tugga skosula!

  Inhandlade ett stycke kalvytterfilé (vilket är detsamma som ryggbiff av kalv) som jag tänkte steka med lite salvia och servera med ugnsrostade rötter. Vid första anblicken tänkte jag skära tre lagom tjocka skivor, men så insåg jag att den här biten ska inte alls skäras som jag trott…

  IMG_5909

  Man ser hur muskeltrådarna går snett utmed snittytan och skär man skivor på den ledden blir köttet rysligt segt att tugga på.

  IMG_5911

  Tittat du däremot på kortsidan, är muskeltrådarna avskurna och fortsätter du skära skivor på detta håll får du ett mört och mycket godare kött.

  IMG_5913

  Det blev många små knubbiga biffar istället, men de smakade himmelskt gott. Jag stekte dem ca 3 minuter på var sida så att de blev en aning rosa i mitten – genomstekt blir torrt och blodigt är inte så smakligt.

  Ja, vi kastade oss över maten så snabbt att jag aldrig tog nån bild på den färdiga rätten – den får du bara tänka dig!

  IMG_5915

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://viktcoachen.mabra.com/hur-ska-man-ata-och-trana-om-man-ar-underviktig/