Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Sicilien i mina drömmar…

  14 maj 2016

  Den senaste veckan har tillbringats på en golfresort på Sicilien. Jag har länge sett fram emot att få besöka denna Medelhavets största ö och få njuta av italiensk mat och sicilianska viner.

  Vädret har varit perfekt – lite växlande molnighet på morgnarna och lagom varmt när vi spelat golf för att på eftermiddagen skina upp och ge oss en timmes solande vid poolen.

  Resorten ligger en bit ut i ingenting så vi har varit hänvisade till de två hotellrestaurangerna. Fint och med tjusiga menyer men inte alls vad jag hoppats för att få inspiration till eget receptskapande. Första middagen fick två kycklingben sällskap av några sötsura rotsaksstrimlor. Pastarätterna var som om jag lagat de själv (goda men föga nyspännande), fisken lyste med sin frånvaro liksom grönsakerna. Frukosten hade lika gärna serverats på ett Stockholmshotell och de enda grönsakerna på buffén var en liten skål med körsbärstomater.

  Vi hyrde bil en dag och besökte Syracusa, Taormina och vulkanen Etna. Vackert, mäktigt och intressant! På hemvägen stannade vi vid en liten mysig krog och där kändes maten äntligen tillagad med lite kärlek. Visserligen var de grillade grönsakerna lite kalla och kalvköttet var senigt och troligen var allt grillat tidigare på dagen…njae jag hade nog gjort det bättre själv…

  Det sicilianska rödvinet framställs till stor del av druvan Nero d’Avola som ger ett mörkt och mustigt vin med mycket fruktighet. Här gjorde vi flera ”fynd” bland det rika lokala urvalet.

  IMG_5768IMG_5767

  Så: summa summarum, ska man hitta genuina matställen får man nog leta på andra ställen. Nöjd är jag ändå med denna vecka i det land där det doftar örter och språket är lika energiskt som vår rara städerska. Hon pysslade om oss med stor entusiasm och jag vill bestämt tro att det inte var för att bli generöst dricksad.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://viktcoachen.mabra.com/intressant-fraga-om-52-och-trotthet/