Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Se framåt men titta inte uppåt!

23 september 2016

Jag är i Kroatien och seglar med ett gäng trevliga människor. På en större båt som denna (44 fot och 8 kvinns och mäns ombord) blir det inte så värst mycket motion om dagarna. Möjligen lite magmuskel- och balansträning men inte mycket för kondisen.

Men i förrgår kom vi in i hamn i hyfsad tid och som vanligt var Göran på hugget för att dra oss ut på marsch. Han hade kollat på en karta som visade att vi kunde gå ett par km på huvudvägen som slingrade sig upp mot ett berg och sedan skulle det vara 1,5 km upp till en liten topp med vacker utsikt över hamnen. Så Göran, brorsan och jag drog på oss skorna och traskade iväg. Efter ett par km hittade vi mycket riktigt stigen men det där med 1, 5 km var viss lite fel….här mäter man avstånd i tid, så det handlade om 1,5 timme….uppför…

IMG_5970

Det var tämligen kämpigt, pulsen dunkade och och svetten rann. Ungefär halvvägs stannade vi och njöt av den vidunderliga utsikten och insåg att vi hunnit uppiggande långt. Men så vände jag blicken uppåt och förstod att vi hade rysligt långt kvar. Då trodde jag aldrig att jag skulle orka, men eftersom jag inte ville sitta ensam på en sten och vänta, och dessutom är envis nog att inte vilja ge upp, fortsatte vi trampa – ett steg i taget och vilken härlig känsla att se ut över hela ön och känna att kroppen tål mer än man tror!

IMG_5976

Att övervinna sig själv är en drivkraft till nästa gång det bär emot! Det stoppar jag i minnespåsen!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar