Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Så tål jag den råa löken i tomatsalladen!

22 juli 2016

Nu är tomaterna som godast och vad är bättre än en härlig tomatsallad med mozzarella och basilika. Jag gillar rå lök, men tycker att min mage reagerar om det blir för mycket. Ibland kan man också få lök som är väldigt skarp i smaken, men då har jag ett trick för att göra den mildare och mer lättsmält.

Mitt favoritrecept på tomatsallad eller Salade Caprese som det ofta står på menyerna, är lika enkelt som gott och passar som förrätt eller tillbehör eller som lunch om du kompletterar med lite parmaskinka/bresaola och bröd:

Till 2 personer:

1/2 skivad röd lök
1 tsk salt
1 dl kallt vatten
30 g rucola
2 rejäla skivade tomater
1/2 kula mozzarella, ca 60 g
en knippe basilikablad
2 tsk balsamvinäger
2 tsk olivolja
svartpeppar, nymald
flingsalt

Börja med att blanda salt och vatten. Lägg i löken att mjukna 5-10 minuter. Ju mjukare lök, desto mildare och mer lättsmält.

IMG_5785

Varva tomater, mozzarella i bitar, och lök på ett fat som du bottnat med en näve rucolablad. Lägg på basilikablad. Droppa över vinäger och olja och dra några tag med svartpepparkvarnen över. Smula över lite flingsalt.

IMG_5786

Testa gärna också ett annat liknande lunchrecept med färskpotatis!

potatisallad-caprese-420x300

 

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar