Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

Annons

Så återställer jag magbalansen efter penicillinkuren.

8 februari 2017
Nu har jag ätit penicillin igen och vill snabbt återställa bakteriefloran i tarmen. Så här gör jag den här gången!

När doktorn misstänkte öroninflammation för ett par veckor sen, skrev hon ut en rejäl penicillinkur som jag något motvilligt tuggade i mig. Jag gillar egentligen inte att äta penicillin, men vad ska man göra? Jag åt ju senast i somras när jag hade fått borrelia och då skrev jag ett blogginlägg om hur tarmfloran slås ut och hur man kan äta för att återuppbygga den.

Den här gången provar jag ett snabbare sätt att återställa bakteriefloran i tarmen. Jag äter ett kosttillskott med miljardvis av goda bakterier som snabbare ska se till att min mage fungerar normalt igen och att mitt immunförsvar blir snabbare återhämtat. Dessutom äter jag förstås yoghurt och varierad mat för att få i mig så mycket bra saker som möjligt, men jag testar ett receptfritt preparat som kanske sätter fart på återhämtningen.

Just nu fungerar min mage förträffligt efter en vecka med Lactiplus Forte, som är ett av de preparat man kan köpa som innehåller en massa mjölksyrabakterier. Jag vet ju inte om det går fortare att bli återhämtad, men magen funkar ju finfint nu, så jag väljer att tro att mitt immunförsvar också blir så starkt att jag slipper drabbas av fler åkommor på ett bra tag!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar