Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Regnet öser ner…vad hittar vi då på?

14 juli 2015

Det är lite semesterglest bland mina blogginlägg… Det har varit ett idogt golfande med 5-dagars tävling i Värmland och nu har jag tillbringat en dryg vecka på Öland med släkt och vänner. Även här har det blivit en del golf, men också några turer på rullskidor, cykelturer samt en utflykt till Blå Jungfrun.

Oj, vad vi är väderberoende i det här landet! Så länge som det är uppehåll kan man vara ute och ägna sig åt det mesta i motionsväg, men idag gick vi bet… Kollade väderprognosen, packade golfbagarna och for iväg till min hemmabana Källatorp, men när vi kom fram började regnet ösa ner. Vi avvaktade en timme, men det tröstlösa hällregnet gjorde att vi gav upp alla planer på att spela golf. Det är faktiskt inte kul när allt blir blött! Regnkläder kan man ta på sig, men det är ändå inte kul när svingen blir klumpig och greppet halkar. Då är det bättre att hitta på något annat.

Nu har vi ändrat dagsplanen och hoppas på lite bättre väder frampå dagen så att vi kan ta en cykeltur. Jag har lovat mig själv att röra på kroppen varje dag i sommar. Min senaste passion är rullskidorna som förhoppningsvis ska göra min Tjejvasa-debut i februari lite lättare. Det är förvånansvärt skoj och ger bra och allsidig träning som funkar även med min smärtande fot… Dessutom kan man åka även om det regnar litegrann! Jag skrev tidigare i våras om att jag hade som mål att läka min onda fot och kunna börja springa igen i sommar, men det har tyvärr inte lyckats trots behandlingar. Så nu får jag tillsvidare ta skeden i vacker hand och göra sånt som funkar och då är jag glad att ha hittat ännu ett alternativ till löpningen. All kroppsrörelse är bra och varje liten aktivitet är bättre än ingen alls! Hoppas du njuter av sommars precis som jag även om vädret inte är precis vad vi hade hoppats. Det kunde ju varit värre….. 😉

IMG_3326

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar