Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Räds inte utmaningen!

17 september 2015

I många år har jag pratat om att få se Amalfikusten, men det har liksom aldrig blivit av, men i förra veckan satte jag mig på flyget till Neapel tillsammans med barn och barnbarn. Vi hade bokat ett litet hus i Ravello och därifrån gjorde vi utflykter, så att vi hann se hela kusten från Salerno till Sorrento. Vilket otroligt landskap med slingrande smala vägar och en fullkomligt hänförande utsikt.

IMG_3591

 

En av dagarna tog vi båten till Capri och fick se kuststräckan från sjösidan – nästan ännu vackrare. Husen i den lilla staden Positano klättrar upp för bergssidan och man kan inte fatta hur de har burit sig åt för att bygga allt detta.

Framme på Capri hade jag föresatt mig att se Axel Munthes Villa San Michele, som är ett berömt turistmål. På kartan som vi fick i turistbyrån såg det ut att leda en stig upp till huset, men damen i kuren menade att det inte gick att gå dit, så vi insåg att dra en barnvagn kanske inte var putsenkelt. Jag hade bra skor, så jag letade mig fram till den väg med trappor som skulle leda upp till villan. Tyckte att det såg rätt nära ut på kartan, men när trapporna började stod det på skylten att det skulle ta 2 timmar upp till fots. Nå, nu hade jag ju bestämt mig, så det var bara att börja knata uppåt.

IMG_3625

Efter 30 minuter insåg jag att jag borde haft en vattenflaska…inte en kiosk hade jag sett. Mötte ett par ungdomar som var på väg ner och frågade om de sett nånstans man kunde handla vatten, men icke sa Nicke. Men jag fick överta deras påbörjade flaska och orken återvände. 10 minuter senare var jag uppe och blev nästan besviken att det inte var längre. Glad som en lärka att jag vågat ge mig iväg trots turistbyråns varning att man inte kunde gå + insparade taxipengar och ett gratis träningspass! Och framför allt tacksam över att mina ben orkar bära mig. Den grundkondis man får genom att se till att motionera regelbundet är verkligen guld värd. Såna här upplevelser får man inte annars, så det triggar mig till att fortsätta hålla mig igång. Häng med!

IMG_3630

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar