Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Provsmaka Lottas chiapudding!

9 januari 2014

Jag fick ett meddelande från Lotta som jag lärde känna på MåBra-resan till Fuerteventura och som jag berättade om före jul. Nu har hon med full iver börjat sin viktresa. Det är 5:2-metoden som gäller, och på skutan har hon fått med sig sin sambo som stöd och bollplank. Superbra att man i ett hushåll hjälps åt med inspiration och matidéer – det blir så mycket enklare då.

Lotta har gått med i 5:2-klubben, vilket också är ett smart beslut tycker jag. Ju mer beslutsam du är, desto lättare att fullfölja dina intentioner och att ha en spikrak målsättning underlättar när motivationen ibland kan svikta, för det gör den för de flesta av och till. Att uttala ditt beslut inför andra gör att du skaffar dig en extra liten push som kan sporra dig till stordåd.

Lotta berättar också att hon plötsligt har blivit road av att laga mat. Tidigare var det sambon som fixade allt käk, men nu hjälps de åt och har riktigt kul när de testar nya recept och matidéer. Hon gav mig sitt frukost recept och det tänkte jag testa och ta med som frukostförslag i MåBra nummer 3. Vill du också testa Lottas chiapudding, så smygbjuder jag på hennes recept och bild från hennes Facebooksida (jag har fått lov 😉 )

Basvarianten ser väl ut såhär: 1 dl kesella (valfri fetthalt), 0,5 dl mjölk (jag använder oftast mandelmjölk men vilken som går bra), 2 msk chiafrön, 0,5 msk valfri sötning (jag använder stevia strö), 0,5 krm vaniljpulver el 1 kapsyl vaniljarom. Bara veva ihop allt i en bunke på kvällen, lägg över i ett fancy glas eller i snyggskålen och in i kylen över natten. Morgonen efter pyntar jag upp med vad jag kan hitta: frukt, bär, lite kesella smaksatt m nåt gott… Alltid gott med nåt till, tycker den blir väl stabbig att äta rätt upp o ner. Idag blev det ju kesella m hackat äpple o päron med lite kanel på! Nötter kanske funkar till…? Bara fantasin kan sätta gränser där!

Lottas chiapudding

Lottas chiapudding – visst ser den läcker ut!

 

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar