Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Provning med spanska vita viner

25 oktober 2016
På en restaurang i Spanien hittade jag nyligen en för mig ny och trevlig bekantskap. Verdejo-druvan hade jag inte hört talas om förr, men nu vet jag bättre. Jag har prova tre av Systemets viner med denna druva.

Jag har tillbringat en del tid i Spanien och tidigare har jag varit lite tveksam till de spanska vita vinerna. Jag gillar druvan Sauvignon Blanc och den är inte såå vanlig i Spanien. Men i förra veckan på en liten fiskrestaurang i Fuengirola fick vi fick prova ett lite liknande vin. Friskt och fräscht med en pigg syra blev Verdejo-druvan en ny trevlig bekantskap. Med sin höga syra och låga sockerhalt passar Verdejo-vinerna till fisk och skaldjur, men även som en lätt aperitif och till lätta kycklingrätter.

Jag letade upp 3 exempel på Systembolagets hemsida och körde en liten provsmakning hemma. Alla tre kommer från Rueda i Spanien och har den typiska frisk smaken av Verdejodruvan. De jag provade var:

Oro de Castillo nr 2753, 89:-

966098

Marqués de Riscal nr 6001, 79:-

3201

Soleado nr 6043, 79:-

942964

De två senare är ekologiskt odlade, vilket kan vara ett plus. Vilken som blev min favorit? Det kan du läsa om i MåBra nummer 1 som utkommer i mitten av december…

Jag har också hittat ett boxvin, Pata Negra nr 2127 för 199:- som är en blandning av Verdejo och Sauvignon Blanc, men det har jag ännu inte provat.

1060034

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar