Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Provning med spanska vita viner

  25 oktober 2016
  På en restaurang i Spanien hittade jag nyligen en för mig ny och trevlig bekantskap. Verdejo-druvan hade jag inte hört talas om förr, men nu vet jag bättre. Jag har prova tre av Systemets viner med denna druva.

  Jag har tillbringat en del tid i Spanien och tidigare har jag varit lite tveksam till de spanska vita vinerna. Jag gillar druvan Sauvignon Blanc och den är inte såå vanlig i Spanien. Men i förra veckan på en liten fiskrestaurang i Fuengirola fick vi fick prova ett lite liknande vin. Friskt och fräscht med en pigg syra blev Verdejo-druvan en ny trevlig bekantskap. Med sin höga syra och låga sockerhalt passar Verdejo-vinerna till fisk och skaldjur, men även som en lätt aperitif och till lätta kycklingrätter.

  Jag letade upp 3 exempel på Systembolagets hemsida och körde en liten provsmakning hemma. Alla tre kommer från Rueda i Spanien och har den typiska frisk smaken av Verdejodruvan. De jag provade var:

  Oro de Castillo nr 2753, 89:-

  966098

  Marqués de Riscal nr 6001, 79:-

  3201

  Soleado nr 6043, 79:-

  942964

  De två senare är ekologiskt odlade, vilket kan vara ett plus. Vilken som blev min favorit? Det kan du läsa om i MåBra nummer 1 som utkommer i mitten av december…

  Jag har också hittat ett boxvin, Pata Negra nr 2127 för 199:- som är en blandning av Verdejo och Sauvignon Blanc, men det har jag ännu inte provat.

  1060034

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://viktcoachen.mabra.com/nio-nya-medelhavsrecept-dessa-utan-fisk/