Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Prins Daniel och Carolina Klyft sätter barnens hälsa i fokus

15 september 2016

Så glad jag blev när jag såg först intervjun med prins Daniel och sedan Carolina Klüft i TV-soffan. De verkar ha ett genuint intresse för att skapa bättre förutsättningar för våra unga i samhället att komma ut och röra på sig och därmed få en bättre hälsa på sikt.

Övervikt och stillasittande bland barn håller på att bli ett samhällsproblem och det är självklart så att problemet inte blir mindre av sig självt. Tvärtom pekar trenden åt mer och mer stillasittande och större och större tillgänglighet till skräpmat i allmänhet och söta drycker i synnerhet.

Därför är det utmärkt när goda förebilder engagerar sig och verkligen gör något åt saken. Stor applåd till Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel som startat organisationen ” Generation PEP”. Till projektledare har de värvat Carolina Klyft som kommer att arbeta halvtid med projektet där målet är att öka barns och ungdomars möjlighet och vilja att komma ut och röra på sig mer. Det ska bli intressant att se hur deras idéer kommer att nå ut och få fotfäste i verkligheten.

Har du ett barn eller känner du någon som har barn med övervikt, vill jag tipsa om en ny bok som just kommit ut i handeln. Boken som heter ”en viktig bok om övervikt”, är skriven av Sofia Trygg Lycke och utgiven på Gothia Fortbildning.

Författaren är bl a specialistsjuksköterska i barn- och ungdomsmedicin och har lång erfarenhet från överviktshantering med barn och ungdomar.

Boken kan vid första anblick se lite jobbig och svårläst ut med få bilder, men den är tydlig, informativ och full av lättförståeliga exempel. Den ger också handfasta råd som kan vara till stor hjälp när man behöver en vägledning för hur man ska tackla problemet med egna barn i olika åldrar.

IMG_5924

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar