Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Premiärtur för året!

8 april 2016

Idag blev det äntligen av. Rullskidorna fick ut och rulla på en värmländsk skogsväg. SMHI hade lovat gråväder hela dagen, men det sprack upp och jag fick en riktigt njutbar tur på 15 km.

Jag har anmält mig till ett skidlopp på Svalbard (!!!) som går om tre veckor, så nu måste jag hålla armarna igång för att orka staka. De vanliga skidorna är ohjälpligt parkerade i garaget i väntan på Svalbardsloppet – någon annan skidåkning är inte aktuellt på våra sydliga breddgrader. Perfekt då med rullskidor. Det är dessutom riktigt kul och det hade jag väl aldrig trott när jag provade förra sommaren. Det är så roligt att jag inte ens har behov av musik i öronen och det är nog tur! Man vill ha lite koll på om det kommer en bil farande eller nåt annat stort och hårt som man inte har lust att gnugga sig mot.

Efter min yoghurtlunch hade jag lite spring kvar i benen och det var så vackert ute att jag tog en liten promenad genom skogen och ner mot sjön. Jag vill gärna säga havet här – det är så havslikt vid Vänern med den fria horisonten och de vackra klipporna. Hade mobilen i fickan, så det blev några fina bilder.

IMG_5179

Ett litet vattenhinder på vägen visade sig vara en fantastisk tall-spegel:

IMG_5177

Den här tallen är minst lika envis som jag! Och den kan tydligen hämta näring direkt ur berget – naturen är fantastisk, eller hur?

 

IMG_5181

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar