Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Nya snacks i hyllan – är de bra?

6 februari 2015

Det har kommit nya snacks i handeln och jag har testat smaken och kollat innehållet.  Jag vet ju att många jagar genvägar för att få äta både godis och snacks med gott samvete och då är det lätt att bara jämföra med det som är sämre. I det här fallet är de nya ”Pop Corners” (fyndigt namn) bättre än vanliga chips, men det är alldeles för ätt att få i sig för mycket kalorier även av dessa. En påse väger 100 g och ger 470 kcal och 17 g fett, vilket är ungefär hälften så mycket fett som i vanliga chips, men fortfarande ganska mycket. Dessutom smakar de inte så väldigt mycket, så det är väldigt lätt att bara låta handen dyka ner i påsen och så vips, är den tom! Som jämförelse kan nämnas att 1 liter vanliga pop corn ger ca 125 kcal eller ca 400 kcal/100 g.

IMG_2923

 

Jag kan inte låta bli att jämföra med en annan produkt som blivit min senaste favorit. I höstas lanserades tunna riskakor med chiafrön och de är minst lika goda som chipsen. De är inte lika ”chipsiga” och fredagsmysiga men de är betydligt nyttigare. Kaloriinnehållet landar på 370/100 g med 3,1 g fett. Dessutom 7,5 g välbehövliga fibrer och salthalten ligger på 1 g jämfört med PopCorners 1,5 g. De här platsar definitivt som ett helt okej mellanmål, kanske med lite färskost och paprika, men de är också goda att knapra på rakt av. Jag brukar spara några kalorier till kvällen på mina fastedagar och njuta av en kopp rooiboste med ett par chia-riskakor. De ger 19 kcal/styck.

IMG_2924

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar