Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Ny drickkvarg på marknaden – 5:2-föda månntro?

29 augusti 2014

drickyoghurt

 

Ni vet kanske att jag brukar säga att det är bättre för mättnaden att äta med bestick än att hälla i sig mat. MEN det finns tillfällen när det bara inte funkar, när man är ”on-the-go” eller på väg till träningen eller när tiden bara inte räcker. Då är det onekligen praktiskt med något flytande ur en flaska.

Nu har Arla kommit med en ny produkt som bygger på den nya trenden att äta kvarg som mellanmål och/eller frukost. Ursprunget till denna kvarg-boom är ”träningsindustrin” som upptäckt att den magra och proteinrika kvargen är utmärkt som tillskott.

Jag har provsmakat och blev positivt överraskad. Trots att drickkvargen är flytande känns den inte alls som novalucol vilket jag hade befarat – den är tvärtom riktigt god och med tillräckligt tjock konsistens för att upplevas som mättande. Båda smakerna innehåller 45 kcal/dl och eftersom flaskan rymmer 350 ml ger den ca 155 kcal. En flaska rymmer  ca 16 g kolhydrater, bara 0,35 g fett men hela 19 g protein vilket förklarar den mättnadskänsla man får. Inget socker är tillsatt men däremot aspartam som man ska vara medveten om. Jag är själv ingen total aspartammotståndare, men tycker att man ska handskas med viss försiktighet med allt konstgjort och inte överdriva konsumtionen.

Jag dricker i princip aldrig läsk eller använder sötningsmedel i bakning, så om jag rycker åt mig en drickkvarg under en del av mina halvfastedagar gör den lilla mängden fenylalanin knappast någon skada. Det är gott, enkelt, kladdfritt, mättande och jag vet precis hur många kalorier jag får i mig.

Jag har bara en liten fundering så här i särskrivningshetsens dagar. I löptexten på flaskan står det drickkvarg, men heter den DRICK KVARG? I så fall borde det vara ett utropstecken efter och uppfattas som en uppmaning, eller? Nåja, jag lyder och dricker… 😉

Vill du ha fler 5:2-tips? Bli medlem i 5:2-klubben, så får du tillgång till allt du behöver veta!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar