Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Njut av en benfri ugnsbakad rödingfilé

2 augusti 2016
Här får du tips på hur du kan bli av med de små benen och laga till en härlig fiskmiddag

Vi köpte härliga färska rödingfiléer häromdagen. Även om fisken är välrensad sitter det ändå nästan alltid en rad med fina små ben mitt i filén och jag gillar inte att få ben i munnen när jag äter firre.

Hemma har jag en tång som jag använder för att ta bort benen, men här på sommarstället saknar jag den men man får inte vara rådlös, så jag tog fram den lilla jordgubbssnopparen. En sån kanske inte heller finns i alla hem,men det går faktiskt bra med vilken tång som helst eller en pincett om den inte är så vass att den nyper av benen istället.

IMG_5810

När benen var borta strödde jag bara lite salt och peppar på filéerna, la dit några dillkvistar och satt in dem på en bakpappersklädd plåt mitt i 150° varm ugn ca 15 minuter. Med nykokt färskpotatis och en liten skål med lätt crème fraîche blandad med en sked dijonsenap + en skål sallad blev det en rent gudomlig middag.

 

IMG_5812

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar