Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Navelsträngen är borta……

24 februari 2014

I torsdags kväll gick min gamla mamma ur tiden! Mamma var nästan 97 år gammal och har haft ett långt och bra liv, så jag har ganska länge insett att det förr eller senare måste bli ett slut. De sista veckorna har jag till och med önskat att det skulle gå fort, eftersom hon började bli ganska dålig.

Jag har ofta sagt och även hört många andra säga, att man inte kan förbereda sig på att en nära anhörig ska dö, men nu håller jag inte med längre. Jag kände verkligen att jag hade ställt mig in på att detta snart måste ske. Vi hade inget otalt eller ouppklarat sinsemellan och när stunden väl var inne, kändes det mest som en befrielse – inte minst för lilla mammas skull. Hon ville inte längre, hon var trött och hon ville få ro.

Det kändes som en stor ynnest att få sitta hos henne när hon drog sina sista andetag. Ärligt talat har jag varit lite skraj inför detta. Jag har aldrig sett en människa dö förr – vi missade pappa med ett par timmar – men det var snarast en högtidlig, rofylld och stilla stund som jag kommer att bära med mig som en fantastisk och vacker upplevelse.

Visst finns det mycket saknad och jag har redan hunnit tänka en hel massa gånger att jag ska försöka hinna åka och hälsa på henne, tills jag kommer på att det inte längre går… Jag är djupt tacksam över att ha fått ha henne med så många år av mitt liv, även om vi de sista åren snarast hade bytt roller i omhändertagande.

Sov nu sött lilla mor!

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar